🚚 Na Vašoj adresi u 72 sata ! ┃ 📞 033/400-231 ┃ 📬webshop@briit.hr ┃
Izbornik
Košarica
Nemate artikala u vašoj košarici.

Vodič za primjenu Marcopolo i Marcopolo Luxury tehnike za dekorativno bojanje zidova

Kako postići luksuzan izgled zidova s Marcopolo bojama

 


 

Ukoliko želite transformirati svoj dom ili ured u prostor luksuznog izgleda, dekorativno bojanje zidova s Marcopolo i Marcopolo Luxury tehnikama je savršen izbor. Ove tehnike omogućavaju stvaranje bogate teksture i dubine na zidovima, dajući prostoru jedinstveni i elegantni izgled. U ovom vodiču korak po korak, naučit ćete kako primijeniti ove tehnike i postići spektakularne rezultate.

Korak 1:

Priprema zida Prije nego što započnete s primjenom Marcopolo i Marcopolo Luxury tehnika, bitno je temeljito pripremiti zidove. Uklonite sve stare slojeve boje i osigurajte ravnu površinu. Ispravite eventualne neravnine i pukotine te zagladite površinu zida. Potom nanesite Decorfond Base koji će stvoriti glatku podlogu za primjenu Marcopolo tehnika.


Korak 2:

Prilikom primjene Marcopolo tehnike, kist će vam biti najbolji alat. Igrajte se s različitim tehnikama i potezima kista kako biste postigli željeni izgled. Evo nekoliko tehnika koje možete isprobati:

 1. Složeno slaganje slova "V":

  Ova tehnika uključuje pažljivo nanošenje boje u obliku slova "V" na zid. Ponovite ovaj potez preklapajući "V" oblike kako biste stvorili slojevitu i teksturiranu površinu.

 2. Diagonalni potezi:

  Pomoću kista izvodite lagane i kontrolirane poteze pod kutom na zid. Ovo stvara dinamičan uzorak i teksturu na površini zida. Ako želite preciznost, možete povući tanku crtu olovkom kao smjernicu prije nanošenja boje.

 1. Povlačenje boje od stropa prema dolje:

  Ova tehnika uključuje povlačenje boje naniže s kistom kako biste stvorili ravnomjerne, pravilne linije na zidu. Počnite nanositi boju na područjima gdje nema prethodne boje i postepeno se približavajte već obojenim područjima kako biste postigli glatke prijelaze. Za postizanje najboljih rezultata, preporučuje se upotreba suhog kista za strukturiranje zrna pijeska na zidu i brisanje vidljivih tragova kista. Ako koristite tehniku diagonalnih poteza ili povlačenje boje odozgo prema dolje, brisanje se također može izvesti na sličan način.

 2. Vaša kreativa bez greške:

  Ova tehnika je idealna za one koji žele dati svoj pečat i istaknuti vlastitu kreativnost na zidovima. Umjesto da slijedite određene obrasce ili tehnike, ovdje je sve do vaše mašte. Slobodno se izrazite i stvorite jedinstvene uzorke, simbole ili slike koje vam se sviđaju.

  Koristite kistove različitih veličina, spužve ili čak predmete poput šablona ili tkanine kako biste prenijeli uzorke na zid. Možete eksperimentirati s kombinacijom boja i tekstura kako biste postigli željeni izgled. Neka vaša mašta i kreativnost budu vodilje u ovom procesu.

  Prije nego što započnete s primjenom ove tehnike, može biti korisno nacrtati ili skicirati svoj plan na papiru kako biste imali ideju o tome kako želite da zid izgleda. Također, preporučuje se isprobavanje tehnika i uzoraka na manjim površinama ili komadima kartona kako biste stekli povjerenje i vještinu prije nego što krenete na zidove.

  Važno je znati da ova tehnika zahtijeva malo više vještine i samopouzdanja, ali nema pravila i nema "pogrešnih" rezultata. Ova tehnika je prilika da izrazite svoju osobnost i unikatnost na zidovima, stvarajući prostor koji je potpuno vaš.

Nakon nanošenja boje, pričekajte 2-5 minuta (ovisno o vrsti podloge) prije nego što prilagodite i dodatno strukturirate zrna pijeska kako biste postigli željeni izgled. Važno je ne čekati da završite cijeli zid prije početka strukturiranja, jer se boja može osušiti i postati teško oblikovana. Strukturiranje se može izvršiti pomoću kista ili drugih alata kako biste naglasili teksturu i dubinu na zidu.

 

Korak 3:

Završni koraci, ako želite nakon što završite s primjenom Marcopolo ili Marcopolo Luxury tehnike, pričekajte da boja potpuno osuši prije nego što nastavite s dodatnom obradom. Kako biste zaštitili zid i pružili mu sjaj, možete nanijeti završni sloj voska ili laka. Vosak će stvoriti mat finiš, dok će lak pružiti zidu sjajan izgled. Važno je napomenuti da je nanošenje laka obavezno ako se ove tehnike primjenjuju u kupaonicama ili kuhinjama kako bi se osigurala dodatna vodootpornost.

Zaključak:

Primjena Marcopolo i Marcopolo Luxury tehnika zahtijeva malo više vremena i strpljenja u usporedbi s klasičnim bojanjem zidova, ali rezultati su izvanredni. Kroz kreativnost i upotrebu različitih tehnika, možete postići spektakularan luksuzni izgled koji će oplemeniti svaki interijer. Slijedeći ovaj vodič korak po korak, možete se upustiti u avanturu dekorativnog bojanja i stvoriti zidove koji odišu elegancijom i originalnošću.

 

 • Igrajte se s bojama: Marcopolo i Marcopolo Luxury tehnike dolaze u širokom rasponu boja, što vam omogućava da eksperimentirate s različitim nijansama i stvorite jedinstvene kombinacije. Iskoristite ovu priliku da prilagodite boje svojim željama i stilu prostora.

 • Savršeno za različite prostore: Ove tehnike se mogu primijeniti u različitim prostorima, od dnevnih boravaka do spavaćih soba, kupaonica i ureda. Pružaju vam mogućnost da svakom prostoru dodate dozu luksuza i elegancije.

 • Individualni izgled: Svaka primjena Marcopolo i Marcopolo Luxury tehnike rezultira jedinstvenim izgledom. Ovi dekorativni premazi pružaju teksturu i dubinu zidovima, čineći ih umjetničkim djelima koja privlače pažnju.

 • Dodatna zaštita: Nanošenje završnog sloja voska ili laka osigurat će dodatnu zaštitu zidova od svakodnevnih oštećenja. Ova zaštita je posebno važna u kupaonicama i kuhinjama gdje su zidovi izloženi vlazi i čestom čišćenju.

 • Individualni pristup: Ne bojte se eksperimentirati i prilagođavati tehnike svojim željama. Svaki zid može biti platno na kojem ćete izraziti svoju kreativnost i osobni stil.