Na Vašoj adresi u 72 sata !
Izbornik
Košarica
Nemate artikala u vašoj košarici.

📜 Uvjeti i pravila privatnosti

 

PRAVILA PRIVATNOSTI

 

 

 

 

Briit d.o.o. za proizvodnju, građevinarstvo, turizam, ugostiteljstvo, prijevoz, trgovinu i usluge, ( u daljnjem tekstu: Briit d.o.o. ) obveznik je Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (”Opće uredbe o zaštiti podataka”), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i drugih prisilnih propisa Republike Hrvatske kojima se uređuje zaštita osobnih podataka korisnika naše web stranice, a koji obvezuju Briit d.o.o.

Vaša privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka nam je od izuzetne važnosti jer na taj način gradimo uzajamni odnos koji je pouzdan, transparentan i siguran. Uvjeti korištenja i Pravila privatnosti sadrže pravila odnosno informacije s kojima Vas želimo upoznati kako biste imali sigurnost i povjerenje da su Vaši osobni podaci koje ste nam dostavili zaštićeni, kako biste znali u koju svrhu se isti prikupljaju i temeljem koje pravne osnove, kome prikupljene podatke dijelimo, zaštitne mjere koje smo poduzeli i koje provodimo, te koja su Vaša prava vezano za pristup i zaštitu Vaših osobnih podataka i u tu svrhu smo navedena pravila implementirali u naše poslovanje, te Vam preporučujemo da pročitate naše Uvjete korištenja i Pravila privatnosti. 

 

PRIHVAĆANJE OPĆIH UVJETA

Briit d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje briit.hr obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice.

Pristupanjem stanicama briit.hr ili korištenjem bilo kojeg dijela sadržaja, te klikom na oznaku „Prihvaćam“ prihvaćate ove Opće uvjete korištenja i uvjete zaštite osobnih podataka (u daljnjem tekstu: ”Opći uvjeti”), kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja naše web stranice i sadržaja na našoj web stranici te Uvjete kupnje.

Ukoliko se ne slažete s navedenim molimo Vas da dalje ne koristite i ne posjećujete briit.hr.

 

PROMJENE OPĆIH UVJETA, WEB-STRANICE I WEB TRGOVINE BRIIT.HR

Briit d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete te takve promjene stupaju na snagu danom objave na web-stranici. Savjetujemo da periodično provjeravate ove Opće uvjete kako bi bili upoznati sa eventualnim promjenama istih.

Briit d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svoje prisutnosti na internetu, što uključuje i briit.hr, odnosno bilo koji njegov dio, servise ili podstranice koje se putem njega pružaju. Ovo pravo uključuje, ali nije ograničeno na dostupnost sadržaja, novih podataka, načina prijenosa, kao i prava na pristup ili korištenje sadržaja na briit.hr.

Vaša je korisnička obveza koristiti briit.hr u skladu s pozitivnim propisima te općim moralnim i etičkim načelima.

Na stranici briit.hr koristimo tzv. cookies (kolačići) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice. Analiziramo i podatke o korištenju pojedinih dijelova stranice i prometa na stranicama. Cookies su tekstovne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja internetske stranice. Oni omogućavaju prepoznavanje korisnika pri ponovnom posjetu stranici. To nam omogućava provođenje gore opisane analize korištenja. Cookies se inače mogu, putem odgovarajućih postavki na browseru odbiti ili izbrisati, ali to može dovesti do nemogućnosti korištenja u potpunosti nekih funkcija portala briit.hr. Navedeni softver prikuplja i pohranjuje i neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika. Ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza podataka koji se koriste za poboljšanje funkcionalnosti, niti do prikupljanja osobnih podataka korisnika. Prilikom klika na oznaku Prihvaćam te klikom na kvadratić prilikom narudžbe dajete jasnu i nedvosmislenu privolu kojom prihvaćate da se Vaši osobni podaci ( ime i prezime, adresa prebivališta, broj telefona, E-mail adresa, IP adresa) potrebni za svrhu registracije, narudžbe, plaćanja i dostave prikupljaju i obrađuju od strane Briit d.o.o. i poslovnih partnera (DHL, HPexpress, Overseas i WSPay).

Za ispravan rad ove web stranice, te u svrhu daljnjih unaprjeđivanja servisa, ova web stranica treba na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Klikom na oznaku Prihvaćam dajete svoj pristanak na upotrebu i spremanje cookiesa (kolačića). Njihovim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke će njezine funkcionalnosti biti nedostupne ili limitirane.

Naša politika o kolačićima objašnjava što su kolačići, kako mi koristimo kolačiće, kakav izbor imate u vezi kolačića i kako možete pronaći dodatne informacije o kolačićima.

 

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci: Prema Uredbi, osobni podaci su - svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada: Prema Uredbi, obrada znači - svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka: Briit d.o.o. prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima Briit d.o.o. . Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju. 
Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj, datum rođenja)

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu Briit d.o.o. koriste se na slijedeće načine: 

• Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.

• Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti.

• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu.

• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje.

• Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita).

Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan. Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići.

Svrha i uvid: Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije koje BRIIT d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Web kolačići: Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva. 

Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.

Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.

Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics. Kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na >> http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Napominjemo - web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača. 
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

Čuvanje i zaštita:  Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku. 

Briit d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.

U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., Briit d.o.o. ne dozvoljava registraciju osobama mlađim od 18 godina. 

Prava ispitanika: Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole. 

Informacija, ispravak, brisanje - kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na webshop@briit.hr. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku. Ispravak - kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.

Brisanje - kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na webshop@briit.hr

Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku 14 dana od dana zaprimanja Vašeg zahtjeva.

Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti klijentu. Zahtjev poslati na webshop@briit.hr

Povlačenje privole - ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe.

 

Briit d.o.o je voditelj obrade koji prikuplja i obrađuje osobne podatke korisnika u sljedećim slučajevima:

  • Podnošenja upita od strane korisnika
  • Registracije korisnika
  • Narudžbe i obrade narudžbe
  • Plaćanja i izdavanja računa
  • Dostave

i drugim slučajevima koji zahtijevaju redovno poslovanje Briit d.o.o tijekom korištenja naše Web stranice (kolačići), registracije korisnika, plaćanja i elektroničke komunikacije s nama,a u slijedeće svrhe:

  • Odgovori na upite
  • Recenzije proizvoda
  • Registracija korisnika
  • Narudžbe i obrade narudžbe
  • Plaćanje i izdavanje računa
  • Dostave

i druge svrhe koje zahtijeva redovno poslovanje Briit d.o.o tijekom korištenja naše Web stranice (kolačići), registracije korisnika, plaćanja i elektroničke komunikacije s nama.

Briit d.o.o prikuplja i/ili može prikupiti slijedeće Vaše osobne podatke:

  • Ime i prezime
  • Naziv i OIB poduzeća
  • Adresa
  • Broj telefona
  • E-mail adresa
  • IP adresa
  • Broj kartice i ime banke gdje je račun otvoren

Organizacijske i sigurnosne mjere koje smo poduzeli u svrhu zaštite osobnih podataka:

  • Kriptirana veza
  • Ograničeni fizički pristup samo ovlaštenim osobama
  • Programi za zaštitu software-a
  • Sustave video nadzora
  • Zaštita imovine ˝pod ključ˝
  • Usluge IT službe za sigurnost i zaštitu podataka
  • Šifriranje i ograničavanje pristupa podacima ispitanika na računalu i drugim elektroničkim medijima u vlasništvu voditelja obrade
  • Sustavi alarma i sl.

Korisnik ima sljedeća prava:

  • Pravo na transparentnost
  • Pravo na pristup podacima
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ograničavanje obrade
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na protivljenja odluci na temelju profila odnosno protivljenja automatiziranom pojedinačnom donošenju odluka.

 

Vaše podatke nećemo čuvati duže nego li je to nužno za ispunjavanje navedenih svrha u koju su isti prikupljeni, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Ukoliko se registrirate i izradite profil kupca na našoj stranici ili naručite putem naše internet trgovine, morat ćete unijeti navedene osobne podatke u online obrazac. Ti podaci neophodni su za pružanje usluga trgovine. Ukoliko ne dostavite potrebne podatke, nećemo biti u mogućnosti sklopiti ugovor niti obraditi Vašu narudžbu.

Podaci koji su potrebni radi isporuke robe bit će otkriveni dostavnoj službi. Napominjemo kako će biti otkriveni samo oni podaci (ime i prezime, adresa i broj telefona) koji su potrebni za isporuku robe.

Pristup sadržajima na našim stranicama koji podrazumijevaju prikupljanje osobnih podataka nije dozvoljen osobama mlađim od 16 godina te ne prikupljamo niti obrađujemo podatke osoba mlađih od 16 godina. Ukoliko steknemo saznanja da su nam dostavljeni osobnih podaci takvih osoba, iste ćemo bez odgode obrisati.

Davanjem Vaše privole (klikom na kvadratić/prihvaćanjem kolačića) Vi jasnom potvrdnom radnjom izražavate dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak na obradu Vaših osobnih podataka koji se na Vas odnose. Privolu možete povući u svakom trenutku slanjem obavijesti na kontakt e-mail adresu: webshop@briit.hr

Ukoliko imate pitanje u vezi Zaštite osobnih podataka možete se također obratiti slanjem pisanog upita na e-mail adresu: webshop@briit.hr ili osobno na adresi: Briit d.o.o., K.Zvonimira 33, 33515 Orahovica

 

ŠTO SU COOKIES (KOLAČIĆI)?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući i osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, navedene informacije ne mogu biti spremljene bez da im Vi to omogućite tj. web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu Vam vidljive. Ipak, postavke internetskog preglednika možete promijeniti i tako sami izabrati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, te pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

Kakve kolačiće koristimo i zašto?

Privremeni kolačići (session cookies) uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke. Mi ih koristimo da omogućimo pristup sadržaju odnosno za spremanje jezika prikaza stranice.

Trajni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Trajni kolačići ostat će na računalu pohranjeni danima, mjesecima, čak i godinama. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Kolačići u trajanju od 30 dana koriste se da se ne prikazuje obavijest o kolačićima nakon što ste je prihvatili.

Ako koristite našu web stranicu bez promjene postavki preglednika, pretpostavit ćemo da ste suglasni s primanjem svih kolačića s naše web-stranice. Većina preglednika nudi mogućnost brisanja pojedinačnih kolačića, uključujući i kolačiće naše web stranice.

Kolačići treće strane koji se spremaju kod korištenja vanjskih servisa. Postoji više vanjskih servisa koji korisniku mogu spremati ograničene kolačiće. Ovi kolačići nisu spremljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje nekih mogućnosti te za lakši pristup sadržaju. Vanjski servisi koji se koriste a mogu postaviti kolačiće su:

  • Google Analytics
  • Google reCaptcha

 Kakav izbor imate u vezi kolačića: Onemogućavanjem pospremanja kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića se kontroliraju i uređuju unutar vašeg web preglednika. Želite li u bilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pretraživaču odabirom izbornika „Help“). Obavezni smo napomenuti kako onemogućavanjem kolačića, nećete moći koristiti neke funkcionalnosti ove web stranice. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju, te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite sljedeće web stranice:

 

Izmjene naše politike o kolačićima:

Svaku buduću izmjenu naše politike o kolačićima objavit ćemo na ovoj stranici. Molimo Vas da povremeno posjetite ovu stranicu radi informiranja o mogućim izmjenama naše politike o kolačićima. Ova politika o kolačićima posljednji put je izmijenjena 21.ožujka 2022. godine i zamjenjuje svaku drugu politiku o kolačićima koja je važila prije tog datum.