Na Vašoj adresi u 72 sata !
Izbornik
Košarica
Nemate artikala u vašoj košarici.

🌲 Definitivno najjeftiniji kvadrat zemlje u Hrvatskoj ! 🌎

- Komentari (0)
🌲 Definitivno najjeftiniji kvadrat zemlje u Hrvatskoj ! 🌎

Koristite samo najbolje za svoj vrt ?

Preporuka za primjenu: ako posuda u kojoj se biljka nalazi, postane premalena, a supstrat u njoj se iscrpi, mora se izvršiti presađivanje u veću posudu sa svježim supstratom.
Za presađivanje uzeti 2 cm veći lonac.
Novi lonac do polovice ispuniti svježim supstratom.Biljku zadržati u sredini lonca.Uokolo rasporediti supstrat.
Lagano pritisnite i dobro zalite.

Nakon cca 4 tjedna pobrinite se za redovnu uporabu specijalnog topivog gnojiva(Kristalom ili Calcinit) radi dovoljno hranjivih stvari i sastojaka za bilje.
Florafin univerzalni priorodni supstrat, dobar supstrat za cvijeće zadržava dovoljno vode, ali pušta da višak vode brzo otječe da ne dođe do gomilanja vlage.

Sipak je, kako bi u vlažnom stanju dovoljno zraka došlo do korijenja i tako se sačuvala njegova vlaknasta struktura.
Taj supstrat ima uravnoteženu temeljnu opskrbu sa svim hranjivim sastojcima potrebnim za rast bilja.
Florafin supstrat nudi sve osobnosti u visokoj mjeri i jamči zdrav i krepak razvoj biljaka od korijena do cvijeta.
Florafin supstrat za sobno bilje proizvod je visoko vrijedne kakvoće, posebno razvijen za sađenje i presađivanje zelenog i cvjetajućeg sobnog bilja u loncima.

Jedna od najbitnijih stvari kod upotrebe podloge za cvijeće (zemlje za cvijeće) je njena sterilizacija. Sterilizacijom se sprečava širenje bolesti i parazita.
Većina kupovnih podloga za cvijeće je već sterilizovana. Ako se pak odlučite za pravljenje podloge za cvijeće, podlogu sterilišite u rerni od štednjaka.
Međutim, to je posao koji nije prijatan, zbog nereda, mirisa i vremena trajanja. Imajte na umu da deklarisana pH podloge za cvjeće je podložna promjeni a usljed vode kojom cvijeće zalijevate.
 Tako da ako cvijeće zalijevate tvrdom vodom, podloga za cvijeće će postati alkalna.
Takvu podlogu možete popraviti mješajući je sa novom ili zalijevajući cvijeće sa tečnim gnojivom koji pH vraća na pređašnje stanje.
Podloga se teriliše na taj način što se staavi u tepsiju, prekrije aluminijumskom folijom i stavi u zagrijanu rernu na 180ºC gdje treba da bude sljedećih 30 minuta.

PONUDU SUPSTRATA ,TRESETA i drugih oblika prihrane pogledajte na : 

 

Komentari (0)